Monday, April 28, 2008

KEMPEN SETIAP ORANG INFAQ SEBUAH BUKU/KITAB

Dewan Pemuda PAS Pusat telah melancarkan kempen Setiap Orang Infaq Sebuah Buku/Kitab guna melengkapkan galeri ilmu DPPP yang terletak di tingkat 2 Bangunan PAS di Jalan Raja Laut .
Target Dewan Pemuda PAS Pusat untuk fasa pertama ini memerlukan 5 ribu naskhah buku atau kitab yang bermutu untuk menjadi bahan rujukan semua pihak . Galeri ini juga terbuka kepada semua pelanggan Dewan Pemuda PAS Pusat .

Selain penglibatan dan penyertaan aktif Dewan Pemuda dalam pelbagai isu politik dan massa , Dewan Pemuda juga sangat mementingkan ilmu dan berusaha memartabatkan ilmu sehingga ilmu menjadi asas kepada apa jua gerakkerja dan kefahaman anggota parti khasnya dan masyarakat umum amnya.

Justeru itu , Dewan Pemuda sangat mengalu - alukan infaq atau sumbangan ahli DPPP , para aktivis , penyokong dan semua insan yang mementingkan ilmu untuk menghantar sebuah buku atau kitab dalam apa jua bahasa ( Malaysia , Arab dan Inggeris ) asal sahaja buku atau kitab tersebut bermutu dan muktabar untuk pembentukan fikrah , aqidah , syakhsiyyah dan pengetahuan am seperti kepimpinan , budaya , sosial , politik , ekonomi dan antarabangsa .

Syarikat buku atau Maktabah - maktabah Islami , tokoh dermawan dan semua individu prihatin dialu - alukan untuk menyumbang buku atau kitab ke Galeri Ilmu Dewan Pemuda PAS Pusat .
Sumbangan saudara semua akan dijadikan harta waqaf buat Galeri Ilmu Dewan Pemuda PAS Pusat .

Semua buku atau kitab tersebut boleh dihantar sendiri atau dikirim ke Pejabat PAS Dewan Pemuda PAS Pusat yang beralamat :
Galeri Ilmu
Dewan Pemuda PAS Pusat
Tingkat 2 Bangunan PAS
Lot 1636 Jalan Raja Laut
40450 Kuala Lumpur .

Dewan Pemuda PAS Pusat terlebih mengucapkan Jazakumullah Khairan Jaza' atau segala kemurahan hati kalian untuk menyumbang kepada pembangunan galeri ilmu DPPP ini. Semoga Allah memberkati rezeki kalian . Allahuakbar .

No comments: