Thursday, February 14, 2008

Hadi sedia tentang PM satu lawan satu di Kepala Batas

KUALA TERENGGANU: Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang sedia bertanding satu lawan satu dengan Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi di kawasan Parlimen Kepala Batas pada pilihan raya umum ke-12 ini.

Katanya beliau akur untuk bertanding di kawasan tersebut jika itu yang dimahukan oleh parti berkenaan. "Kalau parti minta saya bertanding (di Kepala Batas), saya sedia. Saya ikut keputusan parti. Bertanding atau tidak bertanding bukannya penting, yang penting kita buat kerja untuk perubahan," katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar di pejabat Badan Perhubungan Pas Terengganu di sini, bagi mengulas pembubaran Parlimen oleh Perdana Menteri di Putrajaya Rabu.

Abdul Hadi, yang merupakan Anggota Dewan Undangan Negeri Rhu Rendang, bagaimanapun berkata keputusan muktamad mengenai perkara itu terserah kepada Pas Pulau Pinang untuk menentukannya. "Apa yang pasti, Pas akan bertanding satu lawan satu (dengan calon Barisan Nasional) di Kepala Batas," katanya.
Katanya, beliau juga bersedia untuk bertanding di kawasan-kawasan lain jika dicalonkan untuk berbuat demikian. Pada pilihan raya umum 2004, Abdul Hadi bertanding bagi kerusi Parlimen Marang tetapi tewas dengan majoriti 163 undi kepada calon BN Datuk Abdul Rahman Bakar yang merupakan Timbalan Menteri Sumber Manusia. BERNAMA

No comments: